12
Jul

Transport Joosen is boegbeeld TruckVeilig 2018

Group Joosen kreeg de eer om boegbeeld van TRUCKVEILIG 2018 te worden. Dit ambitieus transportbedrijf werd dit jaar verkozen tot ‘Transporteur van het Jaar’ en tot TRUCKVEILIG winnaar. Yves Haudhuyze (preventieadviseur en COO): “veiligheid is bij ons geen afdeling, maar een levensstijl”.

 Hoe zou je een goede vrachtwagenchauffeur omschrijven?

“Een goede chauffeur is iemand die de verkeersregels kent, oog heeft voor de zwakke weggebruiker, alert is voor onverwachte situaties en de rij- en rusttijden respecteert. Onze werknemers berekenen op voorhand hoe laat ze moeten vertrekken om rustig te rijden. Verder vinden we het ook belangrijk dat onze chauffeurs klantvriendelijk zijn, want zij zijn de ambassadeurs van onze firma.”

Ervaren chauffeurs leiden nieuwelingen op bij Transport Joosen. Hoe pakken jullie dat aan?

“Wij leiden onze vaste werknemers op tot erkende meter- of peterchauffeurs die de nieuwelingen onder hun vleugels nemen. Na een positief sollicitatiegesprek rijdt de kandidaat-chauffeur minimaal een week mee met de meter of peter. Vervolgens evalueren we hem en als hij bekwaam is, kan hij zelfstandig aan de slag. Onze meter- of peterchauffeurs blijven wel mee opvolgen en sturen bij waar nodig. Hiernaast kan elke chauffeur individueel gevolgd en gecoacht worden voor zijn rijgedrag.”

Jullie investeerden sterk in een goede veiligheidsuitrusting. Wat zou je andere bedrijven zeker aanraden?

“Onze vrachtwagens werden onder andere uitgerust met volgende systemen:

  • dashcam;
  • dodehoekcamera waarbij je het beeld op het dashbord kan zien;
  • automatische start-stopsysteem en afremmen.”

 

Bron: Transportmedia.be

Artikel toegevoegd op: 12-07-2018