09
Jun

Transport Joosen gaat in Antwerpen containers wegen

Transport Joosen biedt op zijn vestiging in de Antwerpse haven de mogelijkheid om containers te wegen en een certificaat met een geverifieerd gewicht te bekomen.

Transport Joosen heeft een eenvoudige en snelle oplossing uitgewerkt die niet alleen voor de eigen klanten en trafieken, maar ook voor andere transporteurs opengesteld wordt.

Op zijn vestiging aan de Bellestraat, op de achterkaai van Churchilldok en Kanaaldok B1, gaat de groep stackers inzetten met een ingebouwd geijkt weegsysteem om volgens ‘Methode 1’ het gewicht van volle containers te bepalen. “Door zonder weegbrug te werken en enkel de container van de chassis te moeten heffen om de container te wegen is er slechts één handeling nodig, wat een zeer snelle doorstroming toelaat”, zegt COO Yves Haudhuyze.

Na weging krijgt de klant/vervoerder en de rederij het VGM-bericht toegestuurd. Joosen garandeert een afwijking die niet hoger ligt dan 0,2%. Het systeem zal vanaf donderdag 9 juni operationeel zijn, geeft Haudhuyze nog aan.

Joosen zal dat systeem tussen 5 en 21 uur openstellen en naar verluidt geen onderscheid in prijs maken tussen “eigen” en andere containers, wat het wegen zelf kost. De prijs daarvoor zal 35 euro bedragen. Joosen zal daar voor eigen trafieken 25 euro bijrekenen voor de tussenstop die de trucks tussen klant en terminal moeten maken om gewogen te worden. Wat andere transporteurs hun klanten daarvoor aanrekenen, zullen ze zelf moeten uitmaken.

De meer zuidelijke ligging van het eigen weegstation vindt Yves Haudhuyze alvast geen handicap. “Wij liggen centraal ten opzichte van de Ring rond Antwerpen en hebben geen last van de congestie die rond de grote containerterminals wel kan optreden. Bovendien geldt in het havengebied de kilometerheffing niet”, stipt hij aan.

Artikel toegevoegd op: 09-06-2016