18
Jun

Terminal Beverdonk spil in multimediaal concept

Metallo Chimique uit Beerse is gestart met de shift van een groot deel van zijn containertrafiek  van en naar de zeehavens van de weg naar de binnenvaart via de Beverdonk Container Terminal.

Transport Joosen, dat al een tijdje instaat voor het transport tussen Metallo Chimique in Beerse en de Beverdonk Container Terminal, verzorgde dit eerst via de weg naar Antwerpen en Rotterdam.

Voor Transport Joosen is de route naar de Beverdonk Container Terminal een besparing van 280.000 voertuigkilometers per jaar. De Beverdonk Container Terminal, die onlangs de OTM award won, garandeert bovendien een maximum doorlooptijd van 15 minuten voor vrachtwagens. De besparing in kilometers zorgt voor een positieve impact op het milieu terwijl de gegarandeerde doorlooptijd zorgt voor een stijging van de omzet. Er kunnen immers meer containers verwerkt worden op de terminal.

Transport Joosen ziet opportuniteiten in het hele concept. Wij willen op korte termijn een extra vestiging openen op de Beverdonk Container Terminal om zo een CFS (container freight station) aan te bieden.  Wij hopen zo het concept samen met enkele andere verladers uit te kunnen bouwen.

Het hele concept is uitgewerkt door Manuport Logistics en zij hebben niet alleen inlandse plannen. Door de ligging van de terminal mikken zij vooral op het noord-oosten, richting Duitsland.

 

Artikel toegevoegd op: 18-06-2013