20
Aug

Group Joosen in nieuw proefproject met langere en zwaardere trucks

Het Antwerpse transportbedrijf Group Joosen is een van de 73 bedrijven die willen meedoen met het tweede proefproject met langere en zwaardere trucks in Vlaanderen. Kurt Joosen verwacht mogelijk problemen met de insteekparkings op de terminals.

Group Joosen
De Antwerpse vervoerder Group Joosen is een van de aanvragers voor deze tweede testperiode. “Wij hebben aanvragen ingediend voor een traject tussen linker- en rechteroever, voor binnen het havengebied en voor een traject naar de Franse grens. Wij hebben vroeger al met een lzv gereden in Nederland, maar zijn er ondertussen mee gestopt. We wachten nu af of onze aanvraag wordt goedgekeurd”, zegt gedelegeerd bestuurder Kurt Joosen.

Nederlandse vervoerders

“Het voertuig is zo goed als klaar en momenteel volgen twee chauffeurs een opleiding in Nederland”, zegt hij. Ook Joosen verwacht een grote toevloed van Nederlandse vervoerders met lzv’s. “Zij hebben de voertuigen. Eens een traject is goedgekeurd, mag iedereen erop rijden. Het zal hier volzitten met Nederlandse lzv’s”, benadrukt hij.

Problemen

De langere trucks kunnen voor problemen zorgen op sommige terminals. “De terminals moeten zich hierop voorbereiden. We hebben al eens proeven gedaan op kaai 730. Vooral de lengte van de insteekparkings kan voor problemen zorgen. De terminals zijn hierop niet voorbereid. Soms is het een kwestie van een paar balkjes te verzetten”, zegt Joosen.
“Het is een raar verhaal. De Noorderlaan is een hoofdbaan en wij zitten in de Bellestraat, een zijstraat van de Noorderlaan. De Bellestraat is een zogenaamd ‘aftakkingstraject’ waarvoor we een aparte aanvraag moeten indienen”, legt hij uit.

Impact

“Dit zal zeker een impact hebben, vooral op containershunting tussen Antwerpen en Rotterdam. Daarom gaan we ook terug een aanvraag indienen in Nederland”, zegt Joosen.
Het proefproject heeft een looptijd van twee jaar. Tegen eind van deze maand wordt de goedkeuring van de trajectaanvragen verwacht.

BRON: FLOWS

Artikel toegevoegd op: 20-08-2018