20
Sep

Transport Joosen kiest voor GeoTracer trailertracking

“Van het opsporen van gestolen voertuigen tot het reduceren van verloren tijd aan kades: voor een hele reeks uitdagingen waar Transport Joosen mee geconfronteerd werd, bood GeoTracer een oplossing.”

Een aantal maanden lang reden chauffeurs bij wijze van test rond met trackingsystemen van drie verschillende leveranciers. Het Belgisch bedrijf GeoTracer stak er duidelijk bovenuit, zegt Kurt Joosen. “Er zijn systemen die periodiek doorsturen wat de locatie is, maar wij wilden echt continu weten waar elke trailer is.” Een bijkomend groot voordeel voor de ondernemer? GeoTracer biedt de mogelijkheid de systemen te leasen, waardoor de kost van de investering gespreid wordt. Hoe werkt het? Chauffeurs die met hun trekker – waar uiteraard al een blackbox in zit – een oplegger gaan halen, gebruiken hun persoonlijke badge om zich te identifi ceren. Op dat moment weet het systeem welke chauffeur met welke trailer op de baan is. Het discreet weggestoken bakje op de trailer – gevoed via de EBS-stekker, maar met een batterij die meer dan drie maanden autonomie biedt – stuurt continu zijn locatie door aan een centrale server die de data presenteert aan de planners bij Transport Joosen. Daar kan men elke trailer lokaliseren, weet men wat zijn route was, hoe snel hij gaat, wie ermee op de baan is, enzovoort.

Tot slot biedt GeoTracer ook nog de mogelijkheid verwittigingen te sturen wanneer er een bijvoorbeeld een trailer naar de keuring moet.

Voor meer informatie betreffen GeoTracer verwijzen wij u door naar GeoTracer

Bron: GeoTracer

Artikel toegevoegd op: 20-09-2015